maanantai 25. tammikuuta 2016


Sulamispiste


Määriteltiin kahden aineen sulamispiste sulamispistelaitteella M-560.
Aineet olivat kofeiini sulamipiste 236,5C ja vaniliini sulamispiste 81,5C

Kofeiinin kohdalla aloituslämpötila asetettiin 226C  ja lopetuslämpö-
tilaksi 246C.Länpötilan nousunopeus oli 2C/min.Kofeiini oli kokonaan
sulanut lämpötilan ollessa 237C eli sulamislämpötila oli korkeampi
mitä pakkauksen etiketissä oli  ilmoitettu.


Vaniliinin aloituslämpötilaksi asetettiin 72C ja lopetuslämpötilaksi 90C.
Lämpötilan nousunopeus oli sama kuin kofeiinin eli 2C/min.
Vaniliini oli kokonaan sulanut lämpötilassa 82C.

Molempien aineiden kohdalla sulamislämpötila oli siis suurempi mitä
oli ilmoitettu jostain syystä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti